Redefining Media.

Hírek

* HARNESS THE POTENTIAL OF MEDIA’S NEW ERA

Hírek

2014. június 18.

Ezüstöt nyert a magyar DAN az Aegis Younster Awards-on

Ezüstöt nyert a magyar DAN az Aegis Younster Awards-on

Idén is nagyon jól szerepeltek a magyar fiatalok a Dentsu Aegis Network Aegis Youngster Awards versenyén: kis pontkülönbséggel a második helyen végeztek a wiesbadeni csapat mögött. A csapat tagjai – Dobos Édua, Ocskay Lilla, Nagyházi Anna, Reszegi László és Szabó Eszter - április közepén mérték össze tudásukat a DAN fiatal tehetségeivel Németországban.

A közép-kelet európai régióból összesen 30 fiatal csapat állt rajtvonalhoz sok országból, köztük kettő Magyarországról. A brief kidolgozásába a cégcsoport majd valamennyi területéről beszálltak a résztvevők: média, kereső, social, kreatív és UX.

Az Aegis Youngster Awards feladatkiírás tárgya mindig egy-egy DAN ügyfél márkája. Idén a Nintendo Wii U konzoljának terveztek újrabevezető kampányt a csapatok.

A részletes briefingre komplex stratégia megvalósítást kellett a fiataloknak beadniuk. A kihívás megértése és a célok meghatározása mellett a résztvevőknek javaslatot kellett adniuk a célközönségre, majd olyan stratégiai javaslatot tenni, amelyre a marketingkommunikáció valamennyi eleme építkezhet. A leadandó anyagot kommunikációs terv zárta, amelyben az üzeneteket és a médiatípusokat egyaránt pontosan meg kellett tervezniük a youngstereknek.

A Youngster Awardsot a DAN minden évben meghirdeti fiatal tehetségei számára. A legfeljebb néhány év tapasztalattal rendelkező huszonéves kollégák országonként 4-5 fős csapatokban dolgoznak egy stratégiai feladaton. A feladat megoldására legfeljebb két hetük van, ezt követően egy nemzetközi szeniorokból álló zsűri értékeli egyenként a pályaműveket és ad visszajelzést a pályázóknak. A legjobbak bejutnak a döntőbe, ahol már személyesen mérik össze tudásukat, a hálózat vezetői előtt.

A budapesti DAN iroda tavaly először vett részt a Youngster Awards-on, rögtön kiváló eredménnyel: az egyik magyar csapat bejutott a szűk körű nemzetközi döntőbe, és a hálózat regionális központjában, a németországi Wiesbadenben bizonyíthattak.